Helle Bach Andersen

Kirsten Sonne

kirsten sonne/Lost and Found

Mine smykker en en funky og pjanket dekoration af krop og klæder til de modige, der er parate til kommentarer, og til dem, der kan lide det unikke. Det er en udmelding fra den enkelte person, en tilkendegivelse til omverdenen om, hvem man er, en åben kommunikation. Alle værkerne er håndlavede og hvert smykke derfor unika, alle fortæller de deres egen historie. Smykkerne er kreeret ud fra princippet Lost And Found og fordeler sig på 4 kategorier: brocher, armbånd, halskæder og ørenringe.

Jeg arbejder mest med genbrugsmaterialer, som jeg bringer ind i en ny sammenhæng. Jeg finder metallerne på jerngenbrugspladser, og tit har de en historie med sig. Der er irret kobber fra de københavnske tage, der er borten fra et tin-fad, fattigmandssølvet fra et sukker-flødesæt, blonden fra vægeholderen i en petroleumsovn, dele af dåser og æsker med tryk og præg, skilte, kobberrør, messingstænger, for ikke at tale om udgåede mønter fra ind- og udland.

Jeg benytter også ben, horn, acryl og plastik – kort sagt, næsten alt kan bruges. Jeg bearbejder emnet, sliber, filer, deler, klipper, opheder, ridser osv.  og sætter det ind i en ny sammenhæng, hvor det får et nyt liv, nye omgivelser – og lige pludselig bliver set!

www.sonnedesign.dk

 

Helle Bach Andersen | Græsballe 18, Søballe, 8660 Skanderborg  | Tlf.: 40800546 | hellebachandersen@gmail.com